Altbinz Stappenplan

Welkom! Het Altbinz stappenplan weergeeft de te doorlopen stappen om het programma Altbinz te installeren en in te stellen. U gebruikt Altbinz om eenvoudig en gemakkelijk bestanden uit binaries  te downloaden van Usenet.

De bestanden zult u in eerste instantie zoeken met binsearch.info. Klik op Usenet indien u nog geen idee heeft wat Usenet nou eigenlijk inhoud.

Download nu eerst Altbinz! Geen idee hoe u Altbinz (Usenet Nieuwslezer) moet downloaden? Bekijk dan de hier de video. De video legt uit hoe en waar u Altbinz download, installeert en waar u uw server gegevens invoert. De server gegevens heeft gekregen na uw aanmelding bij een Usenet provider.

Selecteer:


BENODIGDE PROGRAMMA’S VOOR DOWNLOADEN TOT AFSPELEN

Download de volgende programma’s:

  • Altbinz                            =    Download programma. De server waar je je dadelijk gaat aanmelden, ga je onder de instellingen van dit programma invoeren.
  • Quickpar                         =    Programma voor het repareren van de gedownloade bestanden. Onder de instellingen van Altbinz kun je dat met één klik instellen.
  • Winrar                            =    Programma voor het uitpakken van bestanden. Waarschijnlijk ben je hier al bekend mee. Onder de bijlage vindt je de volledige versie van winrar.
  • VLC (video) player         =    Programma dat werkelijk alles afspeelt. Een heel licht programma voor de pc en het geluid is optimaal in te stellen.


INSTALLEREN EN INSTELLEN VAN ALTBINZ


1. ALTBINZ “INSTALLEREN”

Installeer Altbinz door te dubbel klikken op het gedownloade bestand.Volg de stappen tijdens het installatie proces, probeer echter de locatie waar Altbinz geinstalleerd wordt te wijzigen naar bijvoorbeeld: D:\altbinz of C:\altbinz.Wanneer Altbinz geinstalleerd is, open het programma vanaf het bureaublad, doneren is niet nodig; klik op het kruisje.


2. ALTBINZ “DOWNLOAD FOLDER LOCATIE” INSTELLEN

Klik rechtboven op SETUP

Automatisch is het venster nu geopend onder het tabblad “Download” (Balk linkerzijde)

In het rechter venster staan bovenaan twee regels die verwijzen naar de download mappen, verander deze op een van de volgende wijze:

Temporary folder (een temporary files folder):C:\Users\user\AppData\Local\Alt.Binz\temp\>>>>>>>> Veranderen naar >>>>>>>>>>>C:\altbinz\temp\of maak een download folder aan in een bepaalde map of harde schrijf, naar voorkeur bijvoorbeeld “D:\downloads\temp\”  Default folder (de folder waar alle bestanden gedownload worden en vervolgens automatisch uitgepakt):C:\Users\user\AppData\Local\Alt.Binz\download\

>>>>>>>>>>> Veranderen naar >>>>>>>>>>>

C:\altbinz\downloads\   of
D:\downloads\

Zolang de “temp” en “download” folder maar in dezelfde folder staan.

Uiteindelijk zal het er zo uitzien:

Instellingen voor downloads binnen Altbinz
Instellingen voor downloads binnen Altbinz


3. ALTBINZ “PAR2 BESTANDEN REPARATIE” INSTELLEN

Ga vervolgens naar het tabblad: Par2, Vink de vakjes aan zoals in de onderstaande afbeelding:

Instellingen voor par2 reparatie van bestanden
Instellingen voor par2 reparatie van bestanden


4. ALTBINZ “INSTELLINGEN VOOR AUTOMATISCH UITPAKKEN VAN BESTANDEN”

Uitpak instellingen, onder het tabblad: “UNRAR”, als aangegeven met de pijltjes:

Instellingen voor uitpakken bestanden binnen Altbinz
Instellingen voor uitpakken bestanden binnen Altbinz


5. ALTBINZ ”INSTELLEN AUTOMATISCH VERWIJDEREN UITGEPAKTE RAR BESTANDEN (1 t/m ..)”

Het automatisch verwijderen van de RAR (ingepakte) bestanden, stelt u als volgt in; KIES ZELF OF JE DIT WILT, misschien bewaart u liever de gecomprimeerde bestanden indien u bijv. de film kwijtraakt:

Automatisch verwijderen RAR (ingepakte-) bestanden
Automatisch verwijderen RAR (ingepakte-) bestanden


6. ALTBINZ SERVER INSTELLEN*

Tenslotte moet u de server instellen, Volg van boven, van links naar rechts, de stappen in de ballonnen. Eindig met het rechthoekige vlak waarbij de ingevulde server gegevens worden opgeslagen en toegevoegd (=add as primary):

Instructie server instellingen binnen Altbinz
Instructie server instellingen binnen Altbinz
>>>   Voor zo ver het installeren en instellen van de benodigde software.


ZOEKEN EN DOWNLOADEN


1. NZB BESTANDEN

Om te downloaden maakt u gebruik van zogenaamde NZB bestanden, net als bij een torrent staat als het ware de link naar alle bestanden in dit NZB bestand. Hier leest u meer over nzb bestanden.Er zijn verschillende manieren om toegang te krijgen tot nzb bestanden. Net als dat u via Google zoekt naar alle informatie die er werkelijk beschikbaar is, kunt u via www.binsearch.info heel veel zoeken, vinden en downloaden. Onthoud hierbij dat binsearch vaak een specifieke manier van invullen vraagt. Een spatie, afkorting, een ontbrekende benaming, kunnen allemaal leiden tot het niet vinden van wat u zoekt. U kunt dus ook altijd in Google intypen wat u wilt hebben met het woord NZB erachter, dan krijgt u in de zoekresultaten allerlei pagina’s te zien, waarop NZB bestanden worden aangeboden. Lees hier meer over hoe u binsearsch optimaal kunt gebruiken.


2.  INTERPRETEREN ZOEKRESULTATEN BINNEN BINSEARCH

Binsearch.info interpreteren: {In het voorbeeld heb ik gezocht naar de film: premium rush}
  • De grootte van het bestand: 3.5GB is zeker correct.
  • Het gaat om een BLU-RAY rip (= omgezet van een blu-ray schrijf naar een pc-afspeel-bestand, bijvoorbeeld .avi)
  • Alle tekst is groen weergegeven. Vooral dit gedeelte is belangrijk: “parts available: 9428 / 9428”: Alle onderdelen zijn aanwezig en NIET BESCHADIGD (anders was het rood gekleurd wat zou betekenen dat er of, bestanden zijn beschadigd, of dat er bestanden ontbreken. Kijk in dit geval naar het aantal Par2 bestanden (10 par2 onderdelen zijn voldoende).


3.  BESTANDEN UIT ZOEKRESULTATEN SELECTEREN EN LADEN IN ALTBINZ

De eerste keer dat u een NZB bestand opent via bijvoorbeeld binsearch.info, zal u dit type bestand definitief aan Altbinz moeten koppelen (Zodat u dit in de toekomst niet meer hoeft te herhalen).Deze stap van koppelen, wordt weergegeven na de afbeelding hieronder (de afbeelding hieronder laat zien hoe u bestanden via binsearch.info moet laden. (kijk allereerst natuurlijk naar de afbeelding hierboven onder “AFBEELDING INTERPRETEREN BINSEARCH ZOEKRESULTATEN” om een idee te krijgen wat u moet selecteren uit de zoekresultaten)

NZB BESTANDEN VIA BINSEARCH LADEN IN ALTBINZ (Opent in een nieuw venster)

Wanneer u op CREATE NZB heeft geklikt, krijgt u het volgende te zien:     (Vink de optie aan zoals in de afbeelding aangegeven!)

KOPPELEN NZB AAN ALTBINZ (Opent in een nieuw venster)

U heeft de NZB bestanden ingeladen op Altbinz, het downloaden moet beginnen. Dat doet u als volgt:

Downloaden binnen altbinz starten
Downloaden binnen altbinz starten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.