EasyNews review

0% korting

Ongelimiteerd 12 maanden

€25,29 p/m

Ongelimiteerd 1 maand

€25,29 p/m

Let op – Prijzen kunnen regelmatig veranderen en ondanks onze maandelijkse updates is het mogelijk dat sommige van de prijzen op deze pagina verouderd zijn. Bezoek de officiële website van de aanbieder voor de exacte/actuele prijzen.

Easynews Bied een eenvoudige en gemakkelijk te gebruiken Web-based Usenet service(*). Met Easynews hoeft u geen download programma te downloaden en te installeren. Zoeken, (preview) weergeven en downloaden met thumbnail(**) weergave direct vanuit uw internet browser. Easynews ondersteunt ook automatisch repareren en uitpakken van uw gedownloade bestanden! De perfecte oplossing voor beginners en gevorderde usenet downloaders! (*) Met een Web-based Usenet service bekijkt, download en opent u bestanden vanuit uw browser (Chrome, Internet Explorer etc) (**) Een thumbnail is een voorbeeld-afbeelding van een bestand dat u gezocht hebt de Web-based Usenet service (het “download programma”)

Specificaties:

  • Gelimiteerde web-based browser(*) pakketten + Ongelimiteerde NNTD add-on opties.
  • Meer dan 100.000 nieuwsgroepen
  • Meer dan 200 dagen web retentie
  • 1050 dagen terug downloaden
  • Ongebruikte download-tegoed neemt u mee naar de volgende maand!
  • Gratis SSL-encryptie*** op downloads bij elk plan
  • 14 dagen/10 GB Gratis proberen beschikbaar met het Easynews Classic plan

(*) Zoeken en downloaden door middel van inloggen in uw internetbrowser (chrome/internet explorer etc)

Uitgebreide EasyNews review:

Algemene informatie

Easynews is opgericht in 1995, een Usenet provider met een lange geschiedenis en veel ervaring. Dit betekent dat Easynews gebruik maakt van meerdere “backbones”. Backbone betekent ruggengraat. Deze backbones zijn een stelsel van computerverbindingen waarlangs het gegevensverkeer loopt van de aangesloten Usenet servers. Meerdere backbones houdt in dat er altijd systemen actief zijn zodat u onafgebroken kunt downloaden, maar ook dat u altijd een optimale download snelheid behoud.

Easynews onderscheid zich van andere Usenet providers omdat het een Access provider is, een provider die zijn eigen routers en servers beheert en controleert, zodat u direct toegang heeft tot de backbones die u in staat stellen te downloaden. Met de directe toegang heeft u geen begrenzing op uw downloadsnelheid, u download dus altijd met optimaal benut van uw verbinding.

Ervaring en Historie. Easynews heeft sinds 1995 heel veel belangrijke data verzameld, van feedback tot klachten. Door deze data kan Easynews een zeer deskundige ondersteuning beschikbaar stellen, 24 uur per dag, 7 dagen per week en naar eigen zeggen, 365 dagen per jaar. Met een Easynews abonnement krijgt u ondersteuning via e-mail, gratis telefoonnummer en een chatservice.

Easynews maakt het makkelijk voor een beginnend downloader doordat u via de eigen nieuwsgroep zoekmachine, via uw eigen browser (Chrome/Firefox/Internet Explorer), net als met Google naar downloads kunt zoeken.

Proberen

Ontdek hoe makkelijk Usenet kan worden met een gratis Easynews Unlimited NNTP proefaccount, inclusief 14 dagen of 10 GB aan toegang tot de exclusieve web-interface. Klik hier.

Betrouwbaarheid en solide prestaties

Al meer dan 15 jaar is Easynews een vertrouwde marktleider, Easynews levert premium Usenet toegang rechtstreeks vanuit uw webbrowser maar ook met meegeleverde software. Hun streven is het bieden van de hoogste standaard van betrouwbaarheid, veiligheid, retentie en voltooiing aan al onze gewaardeerde abonnees.

snelheid

In tegenstelling tot andere Usenet bedrijven, is Easynews Access Provider wat inhoud dat zij hun eigen servers en routers recht op de ruggengraat controlleren. Dit geeft de gebruikers directe toegang tot de server met beveiligde, versleutelde SSL-verbindingen.

ondersteuning

Deskundige ondersteuning is 24-7, 365 dagen per jaar beschikbaar. Alle Easynews abonnees hebben toegang tot een toegewijde ondersteuning via e-mail, gratis telefoonnummer en webchat.

Nieuw met Usenet?

Easynews biedt een web-based nieuwsgroep browser voor beginnende downloaders. Dit houdt in dat u in slechts enkele minuten door nieuwsgroepen zult browsen, net zo gemakkelijk als u op het internet surft, met eenvoudige navigatie, miniatuurweergaven en snel, eenvoudig downloaden direct in uw webbrowser (alsof u iets zoekt op Google).

Easynews Beoordeling

Ontstaan in 1995, Easynews is een Usenet-dienstverlener met een lange geschiedenis op Usenet. Onlangs is Easynews een samenwerkingsverband aangegaan met Newshosting zodat u beide diensten kunt proberen en u met één aanmelding alle beschikbare plannen kunt proberen, dus zowel van Easynews als Newshosting.

Easynews Retentie van Binaries

Easynews biedt op dit moment ongeveer 1610 dagen retentie van binaire bestanden en wordt voortdurend verhoogd in capaciteit. Bekijk hier voor de huidige retentie niveaus. Ze verhogen de retentie regelmatig.

Easynews Prijs

Easynews biedt drie plannen.  variërend van €7,64/maand voor een 20GB account (Classic Plan)  tot €22,20/maand voor 150GB (BigGig Plan), de middenmoot is het Plus Plan met 40GB voor €11,44/maand. Deze drie plannen bieden allemaal Web Based  Toegang tot Usenet met een additionele optie tot NNTP zodat u ook onbeperkt met een Nieuwslezer kunt downloaden. U betaald hiervoor €7,60/maand extra. Natuurlijk kunt er ook voor kiezen om alleen een NNTP abonnement te nemen.  Met de Big Gig rekening is NNTP (ter waarde van €7,60) inbegrepen.

De alleen NNTP rekening wordt geleverd met 10 GB van Easynews Web Based Toegang tot Usenet.

Easynews Gratis Proberen

Met ingang van juni 2011, is Easynews begonnen met het aanbieden van een 100 GB gratis probeerversie! U kunt u aanmelden voor een Easynews Classic account t.w.v. €7,64 en ontvang daarbij 14 dagen toegang tot een proefaccount waarmee u ot 100GB gratis kunt downloaden. Alleen nieuwe klanten komen in aanmerking. Klik hier voor meer informatie.

Snelheid

De download snelheid met Easynews is Supersnel doordat Easynews is  aangesloten op meerdere Backbones. Klik hier voor een snelheidstest.

Beveiliging / Anonimiteit

Easynews is zeer nauw met veiligheid en anonimiteit. Ze controleren geen downloads en houden ook geen Log bestanden bij. Daarnaast verwijderen ze X-headers alle berichten die u post waardoor het mogelijk is om meer anoniem te posten.

Andere leuke features

De web gebaseerde interface kan héél fijn zijn als u gefrustreerd bent door de gebruikelijke Nieuwslezer. Daarnaast biedt Easynews een usenet versnellingsservice genaamd Easyboost – die Usenet downloads comprimeert voor extra doorvoer, dus sneller binnenhalen wat u wilt downloaden.

Vooruitstrevende interface

Easynews  heeft een vooruitstrevende gebruikersinterface. De interface biedt een breed scala aan mogelijkheden en het is niet mogelijk om dat allemaal toe te lichten. De interface is gericht op zoeken, de kern van de interface waar nu een toelichting op volgt.

Er zijn twee soorten zoeken: basis zoeken en zoeken voor gevorderden. Basis zoeken biedt standaard zoeken naar “artikelen” en geavanceerd zoeken bied zoeken binnen of naar specifieke groepen. Met basis zoeken heeft u een zoekvak met een optie om het type inhoud aan te geven (video, muziek of foto’s) en met zoeken voor gevorderden, binnen groepen, kunt u naast de basis functies ook filteren op dubbele downloads of door met de muis over het zoekresultaat bewegen om een afbeelding van de download te bekijken. Geavanceerd zoeken biedt nog tal aan andere opties zoals hieronder weergegeven op de afbeelding.

geavanceerde zoekfuncties easynews
geavanceerde zoekfuncties easynews

Nadeel van deze ingebouwde Easynews zoekfunctie is dat de verwerking van de zoekopdracht een paar seconden kan duren voordat de resultaten verschijnen. In vergelijking met populaire Usenet (en NZB) zoekmachines, NZB sites en databases met bestanden, gaat het zoeken via Easynews dus een stuk trager. Voordeel van de Easynews gebruikersinterface zijn een aantal andere functies, zoals Zip Manager, Favorieten, zoekfilters, etc. In het hoofdmenu vindt u alles wat gebruikers ooit nodig kunnen hebben: Voorkeuren, Customer Support, etc.

Conclusie

Kiest u ervoor om geen honderden, dan wel niet duizenden Gigabytes te downloaden, maar in plaats daarvan enkele GBs per maand, en wilt u dat met het gemak van de Browser doen, dan maak u met Easynews een goede keuze. Kiest u ervoor om de hele maand door alles te downloaden wat u wenst, dan maakt u met het Easynews NNTP abonnement óók een goede keuze. Er zijn een aantal andere eenvoudige oplossingen, maar Easynews is absoluut de eenvoudigste oplossing.  Het enige dat van u verwacht wordt is inschrijving bij de Usenet Provider en u kunt beginnen met bladeren door de nieuwsgroepen.

Aanbeveling

Easynews wordt door ons aanbevolen wanneer het om uitstekende kwaliteit gaat. Easynews is een betrouwbare Usenet service Provider met vele extra extraatjes zoals vaste klant ondersteuning en het vermogen om gratis Gig credits te verdienen. Neem hier een kijkje op Easynews en profiteer van hun 14day/100GB gratis proefperiode. Ook kunt u de combinatie aanbieding van Newhosting / Easynews bekijken door hier te klikken.

Officiële Easynews Video

 

Voor meer informatie gaat u naar de website van Easynews.